Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


22_The_Balance_Small_Business.jpg
Forrás: ITB

A mobilos témában érdekelt vállalkozások számára kötelező programnak számít a pár hét múlva kezdődő MWC, míg a régiós kapcsolatok kiépítésén dolgozó startupoknak a varsói Wolves Summit lehet izgalmas esemény. Itthon pár hét alatt három fontos rendezvény is segíti a feltörekvő cégeket az ismertségük növelésében. Hol érdemes jelen lenniük a startupoknak?

Kulcsfontosságú az induló vállalkozások számára, hogy minél több platformon megmutathassák magukat és fejlesztéseiket, hogy felkeltsék a befektetők és a piac figyelmét és megszerezzék a továbblépéshez szükséges forrásokat. Jó hír, hogy intenzív tavaszra készülhetnek azok a startupok, amelyek szeretnék kihasználni a hazai és nemzetközi networking lehetőségeket, ugyanis számos izgalmas rendezvény várja majd a feltörekvő innovatív vállalkozásokat.

Lapunk megjelenését követően nem sokkal kezdődik a világ legnagyobb mobilos rendezvénye, a Mobile World Congress (MWC) Barcelonában, ami ugyan a nagy készülékgyártók, mobilszolgáltatók és hálózati megoldásszállítók igazi fesztiválja, de méretei miatt kiváló terep lehet a kapcsolatépítéshez. Idén február 25–28. között rendezik meg az eseményt, amelyre 2400-nál is több kiállítót és százezernél több látogatót várnak. Ráadásul az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is megszervezik a 4YFN-t (4 Years From Now), amit kimondottan azért hoztak létre, hogy az ígéretes startupok találkozhassanak a potenciális befektetőkkel, illetve a termékeiket a jövőben vásárló, esetleg továbbértékesítő társaságokkal.

 

Kapcsolatépítésre optimalizálva

Érdemes lesz márciusban egy varsói kiruccanást tervezni, ugyanis a lengyel fővárosban 2019-ben már 9. alkalommal rendezik meg a Wolves Summitot. Az esemény a résztvevők szerint a legnagyobb és a leghatékonyabb nemzetközi rendezvény a kelet-közép-európai régióban, ami elsősorban a kapcsolatépítésre fókuszál. A tekintélyes múltnak köszönhetően igen hatásos számokat tudnak felvonultatni a szervezők, ha valaki megkérdezi, miért is érdemes részt venni ezen a konferencián. Csak az elmúlt három évben 67 országból közel 1500 befektető és 2500 startup jelent meg az eseményen. A résztvevők száma pedig majdnem 14 ezer volt, és ami talán még fontosabb az üzleti kapcsolatok építése szempontjából: ez alatt a három év alatt közel 22 ezer személyes megbeszélésen vehettek részt az innovatív vállalkozások képviselői befektetőkkel, technológiai cégek vezetőivel.

Idén 450 startupot várnak, 300 befektetőt és 450 nagyvállalati képviselőt, illetve vezetőt és az előzetes számítások szerint 4500 személyes találkozóra kerül majd sor. Ráadásul ezeket a megbeszéléseket már a konferencia előtt le lehet egyeztetni a kimondottan erre a célra létrehozott applikáción keresztül. A március 19-20. közötti varsói rendezvény egyben egy nagy startup versenynek, a Great Pitchnek is teret ad, és természetesen előadásokkal, workshopokkal is várják majd az érdeklődőket.

 

Akváriumba megy a tech-szektor

A varsói kiruccanás után pedig április elején már Budapesten folytatódhat a networking és az új információk, illetve hasznos impulzusok begyűjtése. Április 2-án tartják ugyanis az Akvárium Klubban a SMART konferenciát, ami az elmúlt években ezen sorok írójának is számos érdekes újdonsággal, jól hasznosítható információval szolgált. Az esemény az egyik legnagyobb, technológiai fókuszú hazai konferencia, évről-évre ezres tömeget mozgat meg, és lényegében minden cég, startup, szakértő, akinek valamilyen köze van az innovációhoz jelen lesz majd a rendezvényen. A főelőadásokat többek között Vinnai Balázs, Vityi Péter és Zacher Gábor tartják majd.

 

Startup-események a következő időszakban

EseményHelyszínIdőpont
Mobile World Congress Barcelona 2019. február 25–28.
Wolves Summit Varsó 2019. március 19–20.
SMART Konferencia Budapest, Akvárium Klub 2019. április 2.
Startup Safary Budapest 2019. április 17–19.

Forrás: Saját gyűjtés

 

A főbb témakörök között szó lesz a városi közlekedés csendes forradalmáról, az okosváros megoldásokról és ennek kapcsán az 5G és az IoT alkalmazási lehetőségeiről, a mesterséges intelligenciáról és a digitális függőségekről. A korábbi években megszokott módon a szervezők külön termet szentelnek a startupoknak, ahol feltörekvő, sikerre éhes vállalkozások, ötletek, illetve azok megálmodói beszélnek és keresik a kapcsolódási pontokat, amelyekkel végre létrejöhet egy közös, az önszerveződést segítő platform.

 

Szafari a város szívében

Különleges izgalmas program az egész startup ökoszisztéma számára a Safary, ami messze több, mint egy átlagos konferencia. A szervezők azt ígérik, hogy április 17–19. között gigantikus startup fesztivállá változtatják Budapestet, amelynek keretében reggelik, irodatúrák, workshopok, hackathonok, meetupok, képzések és szakmai előadások vezetnek be az innovatív feltörekvő vállalkozások intellektuálisan szexi világába.

A résztvevők betekintést nyerhetnek a kezdeményezéshez csatlakozó startupok hétköznapjaiba és beszélgethetnek a csapatokkal arról, hogy világrengető ötleteket miképpen lehet adaptálni a valóságba. Bár a végleges program majd csak márciusban lesz nyilvános, az előzetes tájékoztatás szerint több, mint 300 programból lehet majd válogatni, és a szervezők 15 különböző tematikus útvonalat állítanak össze, hogy az érdeklődők ne maradjanak le a számukra legérdekesebb cégek mindennapjairól, vagy a legrelevánsabb szakemberek előadásairól.

A Startup Safary létrehozói azokra is gondoltak, akik nem feltétlenül technológiai fókuszúak, többek között az oktatás jövőjére, a marketingre, termékfejlesztésre, értékesítésre, vagy a pár éve létező, de már most hiányszakmák közé tartozó felhasználói élménytervezésre is szerveztek tematikus útvonalat. Sőt, a Lifestyle vonalon az érdeklődők azt is megtudhatják, hogyan kapcsolódik össze a technológia a gasztronómiával, illetve hogyan lehet az életstílust a változó munkakultúrához igazítani.

 

Fókuszban a pénzügyek

Bő egy héttel a Safary rajtját követően pedig egy szűkebb szegmens iránt érdeklődők számára szerveznek izgalmas eseményt: április 25-én a Budapest Kongresszusi Központban a FinTechShow-ra várják az érdeklődőket. Az esemény a beharangozó szerint a technológiára, a szabályozói kihívásokra, a felhasználói igényekre reflektáló legújabb digitális pénzügyi megoldások, véleményvezér víziók és szakértői mélyfúrások színtere lesz, és azoknak ajánlják, akik a szponzorált előadások helyett hasznosítható tartalomra és tudásra vágynak.

Ebből pedig nem lesz hiány, legalábbis ezen sorok írója a korábbi FinTechShow-k alkalmával bőven kapott inspirációt és jól használható információkat. Többek között olyan témák kerülnek majd terítékre, mint az azonnali fizetés, a nyílt bankolás, Magyarország fintech stratégiája, de természetesen a legfelkapottabb technológiákkal is foglalkoznak az esemény előadói, mint például a blokklánc vagy a mesterséges intelligencia.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Kisgergely Kornél

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4960 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:EcoSim Kft.

A legkeresettebb cégek: