Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
20_szekrenyi_peter.jpg
Szekrényi Péter „Pedro”, AmTech RendszerházForrás: ITB

Az előző cikkben átnéztük, milyen ipari forradalmak voltak eddig, és rávilágítottunk arra, hogy egyre kevesebb idő telik el köztük, tehát erőteljes gyorsulás figyelhető meg. A digitális átalakuláshoz vezető első lépcső az új generáció elvárásainak megfelelő vállalati kultúra kialakítása.

Régen elvárás volt a kollégától, hogy 9–17 óra között dolgozzon egyhelyben, kevés bátorítást kapott arra, hogy visszajelzést adjon a munkájával kapcsolatban, és úgy általánosságban véve is kevésbé számított a cégről alkotott véleménye. Most viszont akkor vagyunk versenyképesek, ha szabadon dolgozhatnak a kollégák – mind időben, mind helyet tekintve –, és változatos feladatokat kapnak. Lehetőségük van rá, hogy a közvetlen felettesükről és a saját munkájukról is visszajelzést adjanak és kapjanak, illetve érdekes újításokat javasoljanak és akár véghez is vigyék cégen belül. Valamint számít, hogy mit gondolnak a cég küldetéséről és a rendszeresen ismertetett céljairól, elért eredményeiről, és egyáltalán, ajánlanák-e másoknak is a munkahelyet. Ezek hiányában egy Z generációs kolléga fél szemmel már a következő munkahelyét keresi, és lehet, hogy a közösségi média is hamarosan tele lesz a véleményével.

Összességében miért van szükség cégkultúrára? Mert ha a kollégának van felelősségtudata, akkor azt motivációvá és elkötelezettséggé alakítja. Így könnyebb lesz egy irányba evezni, miközben odakint dúl a digitális átalakulás okozta vihar. (A következő cikkben az üzleti folyamatok átalakításáról beszélünk.)

További részletek: http://szoftver-muhely.hu/

Youtube vlog: Pedro – Digitális Transzformáció

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2074 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Németh Péter

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4964 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: