Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

25_Due.jpg
Forrás: ITB

Az előrelátó hitelintézetek nem versenytársat, hanem lehetőséget látnak a gombamód szaporodó fintech vállalkozásokban. Ennek jegyében nem csupán keresik az együttműködést a pénzügyi szektor számára új megoldásokat ígérő startupokkal, hanem kimondottan támogatják is őket.

Így tesz az OTP Bank is, amely már a második nemzetközi startup és scaleup akcelerátor programját indította el. A tavaly októberben meghirdetett OTP Startup Program pályázatára 65 országból összesen 310 érettebb, már validált termékkel rendelkező startup jelentkezett. Az előzetes szűrők után a január közepén, Budapesten megrendezett válogatóra, a Selection Campre 30 cég képviselőit hívták meg, hogy bemutassák az OTP Bank számára kidolgozott pilot javaslataikat, közülük pedig kilenc innovatív vállalkozás kapott részvételi lehetőséget a három hónapos akcelerátor programban.

 

Változást hoznak a bank életébe

A bank szakemberei öt témában várták az ötleteket: adatfeldolgozás és -elemzés, nyílt bankolás és biztonság, belső hatékonyságnövelés, termékinnovációk, valamint ügyfélélmény. Volt egy további, „jolly joker” kategória is arra az esetre, ha az ötlet nem fért bele a fenti témák egyikébe sem, de a startup úgy érezte, érdemes megmérettetnie magát.

„Nem egyszerűen azt vártuk a vállalkozásoktól, hogy a hagyományos banki termékeket tegyék jobbá. Olyan ötleteket kerestünk, amelyek nagyobb ívű fejlesztéssel alapvető változást tudnak hozni a bank működésébe. Azt is reméljük a programtól, hogy tovább mélyíti a kapcsolatot az OTP Bank és a startupok között, elviszi jó hírünket ebbe a közösségbe” – mondta a célokról Fischer András, az OTP LAB vezetője.

Maga a három hónapos akcelerációs időszak március 4-én kezdődött. Ennek során három speciális témahetet is szerveznek a programba bekerült cégeknek, ahol a cégek képviselői számos tréningen, workshopon vesznek részt és egyéni mentori találkozók is segítik őket ismereteik bővítésében.

A résztvevők

– Alyne SaaS: a jogszabályi megfelelés és kockázatkezelés hatékony megvalósítását támogató platform

– Bluecode: vonalkód szkennelésen alapuló, határokon átívelő mobilfizetési séma

– Evrotrust: távoli ügyfélazonosítási és az elektronikus hitelesítési megoldás

– HeatVentors: hőenergia-tároló megoldás szerverparkok és irodaépületek számára

– Kasko: rugalmas biztosítási szolgáltatások kialakítását támogató platform

– Staffino: a szolgáltatásminőséget figyelő, közvetlen ügyfélvisszajelzést lehetővé tévő megoldás

– SymbaSync: külső és belső toborzást támogató platform a tehetségek képesség alapú, részrehajlás nélküli azonosítására

– Talk-A-Bot: széles körű funkciókat ellátó chatbotok az ügyfélszolgálati feladatok automatizálására

– Tresorit: titkosított, biztonságos felhőalapú tároló és fájlmegosztó megoldás

 

Összehozzák az innovációs ökoszisztéma szereplőit

A témák között szerepel a termék-, folyamat- és szervezetfejlesztés, új piacok meghódítása, befektetők bevonása, és így tovább. Az egyes programpontokat az akcelerátor programba bekerült cégek megkérdezése alapján, érettségükhöz igazodva állították össze.

A kötött programokon túl a szervezők igyekeztek minél több olyan lehetőséget is beiktatni, amikor a résztvevők az innovációs ökoszisztéma különböző képviselőivel találkozhatnak, legyenek azok más, sikeres startupok, a pénzügyi vagy az infokommunikációs iparág nagyjai. Mindeközben természetesen a programba bekerült cégeknek a szponzorterületekkel közösen meg is kell valósítaniuk pilotprojektjeiket. Az eredmények bemutatására és a pilot időszak tanulságainak összegzésére a május 23-án megrendezendő Demo Dayen kerül sor.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2053 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Somkutas Norbert

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4910 cég szerepel adatbázisunkban.

A legkeresettebb cégek: