Business

Sárospataki Albert, Billingo.hu
Sárospataki Albert, Billingo.hu
Forrás: ITB

Kézi számlázók, itt az ideális alkalom a váltásra!

Most különösen érdemes átváltania online számlázásra annak, aki eddig kézi számlázást alkalmazott. A NAV felé történő kötelező adatszolgáltatás elindulásával ugyanis már komoly büntetést kockáztat az, aki feledékeny – mondja Sárospataki Albert, a Billingo online számlázómegoldást fejlesztő Octonull Kft. ügyvezető igazgatója.

Július elsejétől kötelező megküldeni a NAV-nak a 100 ezer forintnyi, vagy annál nagyobb áfatartalmú számlák adatait. A már most is a Billingót használók esetében ez nem jelent különösebb kihívást: online regisztrálniuk kell az adóhivatalnál, majd a tőlük kapott adatokat beírni a számlázóprogramba (amihez külön felületet alakítottunk ki), és máris él a kapcsolat a NAV és a vállalkozás számlázása között. A kézi számlázást használók esetében is él az adatközlési kötelezettség, nekik a 100 ezer forintot meghaladó áfatartalmú számla kiállítása után öt munkanap áll rendelkezésükre, hogy ezt megtegyék, viszont 500 ezer forint ÁFA feletti számlák esetén már legkésőbb a következő napon kell jelenteniük. Ennek elmulasztása igen komoly büntetést hozhat magával, és az adóhivatal várhatóan nem lesz elnéző a feledékeny adóalanyokkal szemben.

Persze nem csak az előírások miatt érdemes váltani, hiszen egy online számlázóprogram számos előnnyel jár. „A felhőben tárolt adatok nagy előnye, hogy bármikor, bárhol, bármilyen eszközről hozzájuk lehet férni, az információkat ugyanakkor a legkomolyabb biztonsági háttérrel védjük. Havi nettó 250 ezer forint árbevételig vagy 20 kiállított számláig a program ingyenesen használható; egy jelenleg is futó akciónk keretében pedig a most számlázóprogramot váltók a Premium verziót is ingyen használhatják hat hónapig. A Billingo kompatibilis a legnépszerűbb könyvelőprogramokkal, vagyis egyszerűen lehet az adatokat átadni a megoldások között. A webáruházak körében is igen népszerű a programunk, mivel összeköthető az online áruházak saját rendszereivel, így automatizálni tudják vele a számlázást, ráadásul az országban egyedülálló módon havi 500 db időbélyeggel ellátott e-számla kiküldése is ingyenes. Emellett vannak olyan plusz kényelmi funkciói is, amelyek lerövidítik a számlázásra szánt időt, nagyobb transzparenciát és hatékonyságot biztosítanak. Célunk, hogy még egyszerűbbé, gyorsabbá és szerethetőbbé tegyük a számlázást és a hozzá kapcsolódó adminisztrációt” – mondja Sárospataki Albert.