Karrier

fujitsu-lifebook.jpg
Forrás: ITB

Érints meg, és csavard el a fejem!

Az emberiség két részre osztható. Az egyik fele tartózkodik az érintőképernyők használatától, a másik fele pedig szinte megőrül érte. A Fujitsu ez utóbbi tábor kedvében igyekezett járni, amikor nemrégiben bemutatta Lifebook sorozatának első, Windows 7 touch-technológiával támogatott modelljeit.

A többféle érintőfunkcióval ellátott Lifebook T4310 és T4410 átalakítható modelleken a felhasználó – a majd’ 31 centis képernyőbe integrált Dual Digitizer technológia segítségével – többfunkciós tollal vagy ujjával is írhat a képernyőre, szerkesztheti a tartalmat, vagy vezérelheti a videókat, a bevitt szöveget pedig kézírás-felismerő szoftverrel digitalizálhatja.

Az érintőtechnológia a képek kinagyítását, az ablak méretezését, a görgetést vagy az oldalak átugrását is egyszerűsíti. A fejlett kézírás-felismerés közvetlenül digitalizálja a tollal bevitt szöveget. A bármely irányba elfordítható, speciális zsanérral szerelt kijelzőnek köszönhetően a két új Lifebook modell nemcsak noteszgépként, hanem rugalmas táblagépként is működhet.


A munkavégzés folyamatossága opcionálisan rendelhető második akkumulátorral biztosítható. A Lifebook T4410 noteszgépben platformmegbízhatósági modul és portreplikátor is van.

A legújabb generációs Intel Core 2 Duo processzorok és a mobil Intel GM45 lapkakészlet magas noteszgép-teljesítményt garantál. A Fujitsu T4310 és T4410 Lifebookok modulokkal bővíthetők. Modulhelyük pótakkumulátort és második merevlemezt is befogad. Így a felhasználóknak többé nem kell az elektromos hálózat közelében maradniuk, és bővíthetik az adatmentéshez rendelkezésre álló tárhelyet is. A ledes kijelző és a fényerőt automatikusan korrigáló környezetifény-érzékelő javítja a kontrasztot, és olvashatóbb képet eredményez természetes megvilágításban is. Az alig 2 kilogramm tömegű noteszgépekbe integrált 3g/umts-, wlan- és bluetooth-technológia tetszés szerinti csatlakozási lehetőségeket kínál.

A biztonság – különösen a mobileszközöknél – döntő tényező. Ha elvesznek, vagy ellopják őket, illetéktelen személyek is hozzáférhetnek az adatokhoz. Az ujjlenyomat alapú hitelesítés megakadályozza a rendszer jogosulatlan elérését. A Computrace funkció képes meghatározni a rendszer pillanatnyi helyét, és távolról vagy beállított időzítés alapján törölni adatait. A platformmegbízhatósági modul mikrovezérlője tárolja a fontos jelszavakat, a digitális tanúsítványokat, és mind a szoftveres támadások, mind pedig a fizikai lopás ellen védi az adatokat.