Karrier

divat_bal_3237
Forrás: -

Fekete-fehér, igen, nem

Egy kabriót, főleg, ha Merci, lehet imádni vagy irigyelni. Más választás nincs.

Melyik az elegánsabb: a fekete vagy a fehér? Ha ez a kérdés egy nyitható tetejű Mercedes-Benz SLK-ra vonatkozik, az emberiség egyik része ide, a másik oda áll, megint mások pedig – nem kevesen – hallani sem akarják a részleteket. Nekik azonban vagy más szín, vagy egy más jelvény jár az eszükben, és fogalmuk sincs arról, mire jó egy limitált széria.


A kimondottan fiataloknak készült idei különkiadásánál a Mercedes-Benz tudatosan vállalta a kontrasztot: a 2Look Edition az ellentétek harmóniájának jegyében kizárólag fekete vagy mészfehér (na jó, kívánságra obszidián-fekete vagy misztikus-fehér) színben kapható.

A mindössze 300 darabos különkiadás markáns megjelenéséhez hozzájárul a 18 collos, öt duplaküllős könnyűfém kerék, a fekete fényszórókeret, a sárvédőkön decensen elhelyezett embléma és az átlátszó akrilüveg szélfogó 2Look Edition felirata. Ugyanennek a színfilozófiának a jegyében az elöl 225/40 R18, hátul 245/35 R18 méretű gumiabroncsokon guruló szépségeken vagy ragyogó fényű titán-ezüst, vagy markáns sötét-króm kerekek vannak.

Felvillanyozott otthon


Wifi helyett egy Magyarországon kevéssé kihasznált technológiát, a Powerline-t, azaz az elektromos hálózaton működő jeltovábbítást veti be az otthoni szórakoztató elektronikai készülékek és számítógépek összekapcsolására a D-Link. Egyes esetekben, így például a nappaliban elhelyezett médialejátszók, játékkonzolok hálózati kapcsolatának biztosítására ez a legmegfelelőbb megoldás már csak azért is, mert sebessége kétszerese a hagyományos Ethernetének, rendkívül könnyen kezelhető, és a legtávolabbi sarkokba is elviszi a hálózati kapcsolatot külön ráfordítás nélkül. A négyportos kezdőcsomag egyszerre négy számítógép vagy más hálózati eszköz összeköttetését biztosítja.

 

Természetesen nemcsak kívül, belül is a kontrasztok uralkodnak. A nappabőrrel behúzott sportülések középső felülete fehér, a pereme fekete. Hasonló az ajtók és a középső kartámasz bőrkárpitozása is. Mindenütt a fekete-fehér részletek utalnak a dinamikára: a fekete nappabőr kormánykerék fehér díszvarrása, a fekete műszerfal fehérre festett dekorációi, a fekete tetőkárpit…

A 200 Kompressor, 300 és 350 sportmotor változatokban rendelhető különkiadás 2100 eurós felára mellett az obszidián-fekete fényezésért 580, a misztikus-fehér fényezésért 1990 eurót kell kicsengetni. Ennyi pénzért a hajborzoló SLK-élményen felül egyben lehet biztos a tulaj: a megjelenése nem marad észrevétlen.