Karrier

Balogh Levente és Cash
Balogh Levente és Cash
Forrás: ITB

Western stílusban

A terepen bármikor felbukkanhat egy váratlan akadály.

Nem véletlenül lett a világhírű portugál focista, Luís Figo a Szentkirályi ásványvíz arca. Balogh Levente, a cég tulajdonos-ügyvezetője maga is sportrajongó, és nem csak a tévében szeret focimeccset vagy teniszközvetítést nézni. Kétdanos feketeöves mesterként, többszörös magyar bajnokként hagyott fel a cselgánccsal a kilencvenes években, amikor nem jutott ki az Európa-bajnokságra. Ám amit edzőjétől megtanult, később sem felejtette el: mindig készen állt arra, hogy a bajnokot győzze le.

Balogh Levente és Cash
Balogh Levente és Cash

Üzletemberként ebben a szerencse is mellé szegődött: alig néhány évvel az után, hogy bekapcsolódott az édesapja alapította cég vezetésébe, a szentkirályi ásványvíz elnyerte a világ legjobbjának szóló elismerést. Ma naponta több mint egymillió litert palackoznak és tesznek kamionra belőle.

Balogh Levente
Balogh Levente
A sikeres üzletember azonban Balogh Levente esetében megfér a sportolóval: ma is hetente kétszer teniszezik, két kondicionáló edzést tart, és tíz éve minden vasárnap kilovagol a barátaival. Rajtuk kívül ebben az Ausztriában vett foltos musztáng, Cash a társa. A 40-50 kilométeres, western stílusú lovaglás – vágtában, ügetésben, sétában – a Kiskunsági Nemzeti Park közel száz négyzetkilométernyi változatos terepén elegendő ahhoz, hogy minden, a napi üzleti teendőkkel kapcsolatos gondolatot kiiktasson. Ilyenkor kimennek a fejéből a számok, az eladási mutatók.

A western stílusú lovaglás nem sokban hasonlít ahhoz, mint amikor valaki körbe-körbe lovagol egy karámban. Aki a terepen vágtat, annak – amellett, hogy élvezi a levegőt, a tájat – oda kell figyelnie az állatra, készen kell állnia arra, hogy vágta közben felbukkan előtte egy patak, egy kidőlt fa, egy árok vagy egy szakadék.

Korábban néhányszor indult még szenior cselgáncsversenyeken, de erre ma már nincs ideje („beöltözni, bemelegíteni három-négy óra volna”), viszont tavaly – futamában mindjárt egy második hellyel tavaly indult a Nemzeti vágtán, mert „az is jóféle adrenalinnövelő”. „Elég bevállalós vagyok” – mondja magáról az a Balogh Levente, aki amúgy Kecskemét környékén, a tanyáján érzi otthon magát, és nem szereti járni a világot, sportoló korában ugyanis kiutazta magát.