Menedzsment

little_steps_fejlodes
Forrás: towardsdatascience.com
Hétindító gondolatok menedzsereknek

Azt mondod: nagy álom! Azt mondom: apró lépések!

Azt kérded, hogy miért? Azt mondom, azért, hogy megvalósulhassanak a nagy álmaid! - Németh László coach, menedzsment tanácsadó és döntés specialista írása.

Ha valamely új cél felé törsz, lelkesedésed hamar elpárologhat, ha nem érsz el gyors eredményeket.
A szervezetedben termelődő dopamin ösztönöz Téged arra, hogy cselekedj. Amikor a dolgok jól mennek, folyamatosan szabadul fel a dopamin, motiválva a folytatásra. Ha nem tudsz sikereket megélni, a dopamin szint lecsökken, és hajlamos leszel lemondani céljaidról.

A nagy álmok megvalósításához szükséges szenvedély fenntartásában, az odavezető út kis lépésekre bontása segít téged. Coachként megjegyzem: nem véletlen, hogy az SF (Solution Focus) coaching folyamatok során tudatosan a kicsi lépések körül táncolunk. Azokat az erőforrásokat keressük, amelyek lehetővé teszik akár a legkisebb kimozdulást is a holtpontból, mert ezek az apró változások alapozzák meg a most még galaktikus távolságra látszó nagy célok elérését.


Ezért arra biztatlak, hogy tervezz apró lépéseket, tedd meg őket, így nagyobb eséllyel haladsz végig a nagy álomhoz vezető, sokszor rögös úton!

Ha kíváncsi vagy többre is, látogasd meg Facebook-oldalamat: Németh László (Gordio) – SF Team és SF Brief Coach, Menedzsment Tanácsadó !

Ha céljaid eléréséhez támogatásra van szükséged, írj pár sort nekem!

www.dontes.hu

(Többet tudhatsz meg a témáról Brad Stulberg és Steve Magness: A Passion Paradox című könyvéből.)