Trendfigyelő

18_FABIAN_Miklos_Epson_2015.jpg
Forrás: ITB
Nyomtatókkal a gyermekbalesetek ellen

Ártatlannak látszó tárgyak

A Poszeidón Speciális Mentőszolgálat figyelemfelhívó Együttműködési javaslattal kereste meg az Epson Magyarországot, amelynek kereskedelmi igazgatóját, Fábián Miklóst kérdeztük.

– Miben segíti a speciális mentőszolgálat munkáját az Epson?

– A Poszeidón mentők kerestek meg minket egy olyan tájékoztató kiadvány ötletével, amely a szülők figyelmét hívja fel a gyermekbalesetek megelőzésére. A brosúrák a Pest megyei háziorvosi rendelőkben, gyermekkórházakban és védőnői szolgálatoknál lesznek elérhetők. Mi a kivitelezésben és a sokszorosításban vállaltunk szerepet.

– Miért fontos a nyomtatók szerepe az együttműködésben?

– Több ezer tájékoztató kinyomtatásához az új, külső tintatartályos nyomtatókra volt szükség. Ezek átlagos felhasználás mellett egy feltöltéssel akár 12 000 fekete-fehér és 6 500 színes oldal kinyomtatására képesek. Ideális megoldást jelentenek olyan egyéni és kis irodai felhasználóknak, kisvállalatoknak, amelyek sok brosúrát, szórólapot nyomtatnak, és a kényelem mellett fontos számukra az ár is. Az új modellek a lézernyomtatók költséghatékony alternatíváját kínálják: a versenytársakhoz képest 90 százalékkal alacsonyabb lapköltséggel nyomtatnak, ami színes és fekete-fehér nyomat esetén egyaránt 1 Ft. A korszerű tintasugaras készülékek energiafelhasználása is sokkal alacsonyabb, mint a lézernyomtatóké, így használatuk akár 95 százalékkal kevesebb áramfogyasztást is eredményezhet.