Business

Pál Imre, HRP
Pál Imre, HRP
Forrás: ITB
Több, mint disztribúció

Az értéknövelő szolgáltatás szemlélete 2019-ben

A két éve elindított tudatos építkezés eredménye, hogy a tavalyi évet több mint 33 milliárd forintos forgalommal zárta a HRP Europe Kft., ahol kiemelt jelentőséggel bírnak az értéknövelő szolgáltatások. A cég ügyvezető igazgatójával, Pál Imrével beszélgettünk.

– Legutóbb egy drónkonferencián oktatták az egybegyűlteket. Ennyire fontos tényező mára ez a piaci szegmens?

– A HRP mindig is nyitott az újdonságok felé, legyen az egy adott gyártó innovatív terméke vagy komplett üzleti szolgáltatás. A DJI egyik ékes példája az értéknövelő disztribúció égisze alatt forgalmazott megoldásainknak. Tekintve, hogy normál esetben a drónpiac 90 százalékát a konzumer felhasználás adja, a gyártó stratégiájával összhangban olyan felhasználási területeket céloztunk meg, mint a drónok ipari, közszolgáltatási és védelmi funkciójának bemutatása. Bár disztribútorként kizárólag viszonteladó partnereket szolgálunk ki, kulcsfontosságúnak tekintjük az oktatás és a direkt kommunikáció jelentőségét a végfelhasználókkal, így szakmai konferenciákon való részvétellel és termékbemutatók szervezésével is segítünk eljuttatni hozzájuk megoldásainkat.

– Miben nyilvánul meg az értéknövelő disztribúció?

– Cégünk alapításakor megfogalmazott mottónkhoz hűen, azaz „több, mint disztribúció”, többet szeretnénk adni a partnereinknek, mint pusztán hagyományos logisztikai szolgáltatás. Kiemelt figyelmet fordítunk olyan területekre, ahol ez a szemléletmód érvényesül, ami együtt jár egy piacformáló, igényteremtő tevékenységgel is. A piacon megjelenő új technológiákat, üzleti lehetőségeket proaktív módon közvetítjük partnereink felé, akár saját oktatótermi képzéseinken is, ahol megosztjuk tapasztalatainkat és a bevált ipari gyakorlatokat.

– Milyen évet zártak 2018-ban?

– Ha a puszta számokat nézzük, akkor 33,6 milliárd forintos forgalommal zártunk, ami éves szinten közel 19 százalékos növekedést jelent. Ha betekintünk a számok mögé, akkor láthatjuk, hogy ez a növekedés tudatos építkezés eredménye. Az IoT-eszközök terjedése, a gépek közötti kommunikáció drasztikus növekedése vagy éppen a GDPR rendelet miatt kiemelkedő az IT security jelentősége és piaci igénye. Ezen igények kiszolgálása megmutatkozik a termékpaletta bővítésében is, többek között az összes piaci szegmens számára megoldást jelentő Fortinet-kínálattal, akár havidíjas konstrukcióban is. Említésre méltó a Microsoft felhőalapú ERP-rendszerének (Dynamics 365) lokalizációja és a Microsoft Azure felhőszolgáltatás ötvözése speciális hardvermegoldásokkal (VR, AR, Gaming, Machine Learning), amelyet 3000-es partnerbázisunkon keresztül és különböző szakmai rendezvények segítségével juttatunk el a magyar kkv-khoz.

– A HRP miben különbözik a többi disztribúciós cégtől?

– Az elért eredmények és a munkahelyi légkör is azt bizonyítja, hogy derekasan helyt álltunk minden fronton: a 2018-as évet az A.ON „Legjobb munkahely” díjával a zsebünkben kezdtük. Nyáron pedig elnyertük a Microsoft Év partnere címet Cloud Solution Provider kategóriában. A folyamatos portfólióbővítésünkkel párhuzamosan több új, magas szintű szaktudással rendelkező munkatárs csatlakozott hozzánk. Jelenleg több mint 100 fős csapatunk dolgozik a gyártói érdekek és partneri igények magas minőségű kiszolgálásán. Ennek érdekében olyan munkahelyet alakítottunk ki, ahol a változatosságra vágyó tehetségeknek lehetőségük adódik több területen is kipróbálni magukat. Célunk egy olyan munkakörnyezet megteremtése, amely kreativitásra és proaktivitásra ösztönöz. Ez lehet a HRP igazi hozzáadott értéke a jövőben.