Highway

53_NTTNLD_Notebook_design_cover.jpg
Forrás: ITB
Mi a közös nevező?

Viszlát, Dimension Data! Helló, NTT!

Az elkövetkezendő időszak több szempontból is mozgalmasnak ígérkezik a Dimension Data számára. Az IT-rendszerintegrátor ugyanis nemcsak névváltásnak és átalakulásnak néz elébe, hanem a piacon az elsők között szavazott bizalmat egy olyan rendszernek, amely forradalmasíthatja a nagyvállalati alkalmazások teljesítményének monitorozására szakosodott iparágat. A rajt októberrel indul, de a színfalak mögött zajló átalakulások miértjébe és a megújulás ügyfelekre gyakorolt hatásaiba addig is bepillantást nyerhetünk.

Minden egyes változási hullám új lehetőségeket hoz a cég számára, mindamellett, hogy új távlatokat nyit az üzlet életében. Nincs ez másként a Dimenson Datánál sem, ahol az elkövetkező időszak még inkább biztosítja, fokozza a cég innovátori szerepét.

 

Globális térhódítás az NTT zászlaja alatt

„Július 1-ig használtuk a Dimenson Data nevet, majd ezt követően most zajlik egy átmeneti időszak, amikor mindkét nevet, azaz a Dimenson Datát és az NTT-t is használjuk. Október 1-től viszont már csak NTT-ként leszünk mindenhol jelen, és ezzel ki is vezetjük a Dimenson Data brandet” – mondta Demeter László marketingvezető.

Az NTT, azaz a Nippon Telegraph and Telephone az évtizedek során globális szolgáltatóvá nőtte ki magát, a japán távközlési vállalat pedig nagyobb, mint bármely más hasonszőrű európai cég. Az NTT brand alatt több leányvállalat is futott – a Dimension Data az újonnan létrejött NTT Inc. leányvállalata lett . Mi várható mindettől? Új működési struktúra, még több szakmai tudáskészlet, még több IT-as-a-Service megoldáscsomag és technológiai innováció – számolt be a marketingvezető.


 

Tűpontosan lokalizálni a fejlesztésben a problémákat

Ami pedig az innovációt illeti, a Dimenson Data, avagy NTT immáron 25 éve áll szoros partnerségben a Ciscóval, amely nemrég az AppDynamics megvásárlásával portfóliót bővített. A NTT itthon az elsők között szerepel, mint a megoldás forgalmazója és felhasználója. Ahogy Demeter László fogalmazott, azért döntöttek az AppDynamics mellett, mert gyorsan lokalizálja a hibát, és szoftveres hibakeresés nélkül megtalálni a gond forrását tízszer ennyi ideig tartana.

„Azt, hogy a szoftveren belül mi történik, a fejlesztőn kívül soha senki nem tudta, eddig. Az AppDynamics legfőbb erősségei közé tartozik ugyanis, hogy felrajzolja, miként néz ki mátrixszerűen az alkalmazás, és képes azonnal lokalizálni a problémát – akár az adott forráskód soráig elvezetve az embert –, miközben pénzügyi összehasonlíthatóságot is ad” – mondta Strausz János, a Cisco adatközponti értékesítési vezetője. A megoldás iparágtól függetlenül képes minden szereplő számára lehetővé tenni azt, hogy „belepillantson” a szoftverébe. „Viszont azzal, hogy belelátunk egy alkalmazás mélyébe, security issue kerekedik. A felhasználónak azonban nem kell aggódnia, hiszen az AppDynamics integráltan működik a Cisco teljes security portfóliójával, így a felhasználónak nem kell önállóan gondoskodni a védelméről” – tette hozzá Strausz, aki a Cisco AppDynamics-szal kapcsolatos fő kihívásának azt nevezte, hogy „az emberek lássák, hogy az AppDyamics nem csupán egy önmagában nagyszerű megoldás, hanem a Cisco portfólió részeként teljes körű és egyben biztonságos szolgáltatást tud nyújtani.

További információ: hello.global.ntt