Cégvilág

Radu Florescu
Forrás: Centrade Cheil

Régi-új integrált ügynökség a hazai kommunikációs piacon

Régiós tevékenységét kibővítve magyarországi irodát nyitott a Centrade | Cheil regionális, integrált kommunikációs ügynökség.

A lépés a Centrade Integrated és Cheil Worldwide cégek között 2016. év elején létrejött, a közép- és délkelet-európai térségre kiterjedő stratégiai együttműködés újabb fontos állomása.

Az ügynökség bázisát képező, kiterjedt nemzetközi ügyfélkörrel és rangos nemzetközi szakmai elismerésekkel rendelkező Centrade Integrated 20 éven keresztül a Saatchi & Saatchi, majd azt követően egy éven át Románia egyik vezető független ügynökségeként működött – ami ideális hátteret biztosít a magyarországi piacra lépéshez. Mindehhez a Cheil technológia-vezérelt marketingháttere, erős hálózati tudása és a világszerte – mint például Cannes Lions, One Show, D&AD, Effie-díjjal – elismert kreativitása is hozzájárul.

A komoly szakértői tudással és know-how-val rendelkező Centrade | Cheil kommunikációs csoport jelenleg Közép- és Délkelet-Európa fontos és gyorsan fejlődő piacain, Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Macedóniában, Magyarországon, Montenegróban, Romániában, Szerbiában és Szlovéniában van jelen. Ügyfelei között a P&G, a Raiffeisen Bank, a Mondelez, a Toyota, a VISA, a Rompetrol és a REWE is megtalálható.

"Nagyratörő terveink vannak Magyarországon, és alig várjuk, hogy mielőbb megismerjenek és megismerjük egymást. Hatalmas üzleti növekedési potenciál rejlik az országban, amelyet a kelet és nyugat közötti központi elhelyezkedése még érdekekesebbé tesz és színesít. Meggyőződésem, hogy piacra lépésünk az ügyfeleink számára is számtalan előnyt, növekedés jelent" – mondta Radu Florescu, a Centrade | Cheil vezérigazgatója (lásd: a képen).

"A cégcsoport különböző országaiban rendelkezésre álló, egymást jól kiegészítő szolgáltatások, a megosztott know-how-bázis, a több mint 20 éves keleti és nyugati munkatapasztalat, a piac minden jelentősebb iparágát lefedő integrált szolgáltatásaink, tudásunk és képességeink valamint jól átgondolt, rugalmas vállalati felépítés jellemzik a Centrade | Cheil hálózatot. Külön öröm számunkra, hogy már most a Samsung Electronics Hungary digitális, azon belül a közösségi média kommunikációját végezhetjük, egyúttal alig várjuk a jövő kihívásait: bizakodással tekintünk a következő évre" – mondta Buday Viktória, a Centrade Cheil Hungary ügyfélkapcsolati igazgatója.