Cégvilág

5g
Forrás: Finder

A DIGI szerint alaptalan és nem tisztességes az NMHH döntése

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. bejelentette, hogy nem vett részt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kiírt 5G-s frekvencia-árverésen. A cégcsoport részéről a DIGI COMMUNICATIONS N.V., a Hollandiában bejegyzett anyavállalat indult a pályázaton.

A továbbiakban, a cégcsoport nevében a DIGI COMMUNICATIONS N.V. hivatalos tájékoztatóját tesszük közzé.

A DIGI COMMUNICATIONS N.V. a mai nappal tájékoztatta részvényeseit és befektetőit, hogy 2019. szeptember 13-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az 5G-s frekvencia-árverésen való részvételi pályázatát elutasította. A vállalat ezen a frekvencia-árverési eljáráson a magyar piacon elindított mobil kommunikációs szolgáltatásainak fejlesztése érdekében vett részt.

A társaság meglátása és álláspontja szerint az NMHH döntése alaptalan és nem tisztességes. A most meghozott határozat ugyanis nem egyezik meg a pályázati kiírás feltételeivel, nem konkrét tényekre és alapos elemzésekre támaszkodik, feltételezéseken és olyan történéseken alapul, melyek csak hipotézis tárgyát képezik. Ez a határozat bővíti a cégcsoportot hátrányosan érintő, vitatható döntések sorát, melyeket az NMHH az elmúlt időszakban hozott a korábbi frekvencia-árverésekkel kapcsolatban a cégcsoport tagjaival szemben – fogalmaz közleményében a DIGI.

A DIGI COMMUNICATIONS N.V az NMHH döntése ellen minden elérhető – a magyar és európai jogszabályoknak megfelelő – eszközzel fellebbez. A cégcsoport szilárd elhatározása, hogy ügyfelei érdekében folytatja a magyar piacra vonatkozó terveinek megvalósítását.

A DIGI reakciójának előzménye, hogy az NMHH közleményben adott hírt az 5G-s frekvencia-árverés résztvevőinek listájáról. Ebben három, árverési nyilvántartásba vett jelentkezőt neveztek meg (a Magyar Telekomot, a Telenor Magyarországot és a Vodafone Magyarországot). Egy negyedik, a részvételi feltételeknek álláspontjuk szerint nem megfelelő, ezért nyilvántartásba nem vett szolgáltatóra név nélkül hivatkoztak.