Cégvilág

video_smartphone_okostelefon
Forrás: sommelierdecafe.com

A videózás szabadságát hozzák el egy új tarifacsomagban

Májustól ismét szintet lépnek az egyik távközlési szolgáltató díjcsomagjai a korlátlanságban, és a mobilinternetezés újabb dimenzióját nyitják meg az előfizetők előtt.

A korlátlan hívást és korlátlan SMS-küldést lehetővé tevő lakossági csomagokat a Vodafone vezette be elsőként Magyarországon, majd szintén elsőként tett hatalmas lépéseket az EU-s roaming korlátok lebontásával. 2018 áprilisában az új Red díjcsomagokkal először kínált korlátlan nemzetközi hívást belföldről EU-s számokra.

Májustól az új Red tarifák már a gondtalan videózás élményét hozzák el az előfizetőknek. Ez azt jelenti, hogy a Facebook, az Instagram, a Twitter, a Snapchat és a Pinterest alkalmazások tartalmai mellett mostantól a YouTube, a Netflix, az HBO Go, az Amazon Video és a Da Vinci Kids applikációk belföldön és az EU-ban történő használata sem fogyasztja az ügyfél adatkeretét. Ezek az alkalmazások a tarifába foglalt Social és Video Pass-oknak köszönhetően egészen addig gondtalanul használhatók, amíg az előfizetőnek minimális tarifába foglalt vagy vásárolt adatkeret a rendelkezésére áll.

Az új tarifák bevezetését támasztja alá a vállalat megbízásából készített felmérés is, amely szerint a 16-37 éves hazai internetezők 52 százaléka hetente néz online videós tartalmakat. A kutatásból kiderül az is, hogy korlátlan adatmennyiség esetén 46 százalékuk online filmek, videók nézésére használná a mobilinternetét, sőt a közösségi oldalak tartalomfogyasztását tekintve is a harmadik legnépszerűbb tevékenység a videónézés.

„Ügyfeleink átlagosan 20 percet videóznak naponta. Ennek jelentősebb részét Wi-Fi-n teszik most, hiszen tudják, hogy a videó az egyik legnagyobb adatfogyasztó. Az, hogy a videós tartalmak népszerűsége exponenciálisan nő, még tovább növeli a mobiladatéhséget, és hozzájárul a felhasználói szokások változásához is – mondta Carra Anita, a Vodafone Magyarország lakossági üzletágának vezérigazgató-helyettese. – Lépést tartunk ezzel a tendenciával és ennek jegyében alakítottuk ki az új Red Live és Live+ díjcsomagokat, amelyekkel az előfizetők megtapasztalhatják, milyen igazán szabadon, Wi-Fi kapcsolat nélkül, útközben, mégis aggodalommentesen online videókat nézni.”

A Red Live tarifa 9 990 forintos havidíj mellett 5GB, a Red Live+ pedig 12 990 forintos havidíjért 10GB itthon és az EU-ban utazási célra felhasználható adatot kínál.