Cégvilág

akvizicio
Forrás: watertechonline.com

Célegyenesben a Delta–Est tranzakció

Delta Technologies Nyrt. néven folytatja az Est Media. A Delta Csoport négy tulajdonos-menedzsere mellett Szlankó János és Hetényi László személyében további két szakembert is beválaszthatnak a cég igazgatóságába.

Október 1-jén rendkívüli közgyűlést tart a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Est Media Nyrt. A közgyűlés elfogadása esetén a társaság cégneve Delta Technologies Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra módosul. (Az új cégnévre vonatkozó javaslat kidolgozása során fontos szempont volt, hogy megtartsák a Delta kifejezést mint a piacon ismert és elismert márkanevet.)

Az előterjesztések értelmében a Delta Csoport négy tulajdonos-menedzserét, Bártfai Zsoltot, Csontos Zoltánt, Hartmann Istvánt és Pércsi Leventét is beválaszthatják a tőzsdei társaság igazgatóságába. További két jelöltet is beválaszthatnak az igazgatóságba, Szlankó János és Hetényi László személyében.

„Célegyenesbe ért az Est Media és a Delta Csoport tranzakciója. Az új, innovációs és nemzetközi terjeszkedési terveinkre egyaránt utaló cégnévvel, valamint az igazgatósághoz csatlakozó, egyedülálló piaci tapasztalatokkal rendelkező szakemberekkel elindulhat a vállalat jövőképének megvalósítása. Hiszem, hogy a saját termék- és szolgáltatásportfólióra épülő növekedési stratégiánkkal igazi sikertörténetet tudunk létrehozni a magyar tőzsdén” – nyilatkozta Papp István, az Est Media igazgatóságának elnöke.

Szlankó János a BME villamosmérnöki karán végzett 1972-ben. A KFKI Rendszerintegrációs Zrt. alapítója, amely az 1990-es és 2000-es évek legnagyobb magyarországi rendszerintegrátora, egyben a T-Systems Magyarország elődvállalata. Emellett a szakember egyike volt a PanTel távközlési szolgáltató alapítóinak is.

Hetényi László több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik, amelyet a médiaipar különböző területein szerzett. Dolgozott többek között az Interpress Reklám és Kiadó Vállalatnál, valamint a Publicitas-Budapestnél. 1998-től az Adbox Reklámszolgáltató Kft., 2018-tól pedig a Communication Technologies résztulajdonosa, előbbi számos nemzetközi médiafelület kizárólagos hazai képviselője, mint a The Economist vagy a The Wall Street Journal.

„A több mint 30 éve működő, több mint 30 milliárd forint árbevételű Delta Csoport következő szintre lépésének záloga a tőzsdei jelenlét, illetve az ebben rejlő piaci és finanszírozási lehetőségek. Rövid távú célunk a tranzakció sikeres lezárása, közép és hosszú távon innovatív termékfejlesztést, organikus növekedést és a tevékenységünkbe jól illeszkedő akvizíciókat egyaránt tervezünk” – mondta Bártfai Zsolt, a Delta Csoport igazgatósági tagja.

Szlankó Jánost és Hetényi Lászlót a közgyűlés 2019. október 1-i hatállyal határozatlan időtartamra választhatja meg az igazgatóság tagjává, az október 1-jei rendkívüli közgyűlésen meghozott további döntések pedig a tranzakció zárásával lépnek hatályba; a zárási feltételeknek az üzletrész-adásvételi szerződés értelmében december 20-ig kell teljesülniük.