Cégvilág

Honor
Forrás: ITB
Honor márka

Élet a Huawei után

A Huawei tulajdonában lévő Honor márka eladása túlélésének biztosítása érdekében várhatóan nagy változásokkal jár majd.

A Honor már nem a Huawei leányvállalata, a kínai óriás eladta a márkát a Zhixin New Information Technology nevű cégnek, és az ennek kapcsán kiadott közös közlemény szerint a Huawei semmilyen részesedéssel nem rendelkezik az új vállalatban. A Honor is kiadott egy közleményt, melyben biztosítja meglévő felhasználóit, hogy ellátja őket biztonsági frissítésekkel és a nekik járó terméktámogatással.

Piaci szakértők szerint a Honor esetében néhány komoly - a felhasználók számára kifejezetten előnyös - változásra számíthatunk. Az amerikai szankciók miatt az elmúlt egy évben az új Huawei okostelefon-modellekre nem kerülhettek fel a sokak számára nélkülözhetetlen Google-alkalmazások, helyettük a Huawei Mobile Services appokat kapták meg a vásárlók. Most, hogy a Honor függetlenné vált a Huawei-től, várható, hogy az új Honor-mobilok ismét a Google-appokkal kerülnek forgalomba, ami jelentősen növeli a vonzerejüket a Kínán kívüli piacokon.

Aztán itt vannak a mobilokba kerülő lapkák, amelyek beszerzése egyre komolyabb nehézségekbe ütközik a Huawei számára, mióta 2019 májusában felkerült az amerikai kormány kereskedelmi tiltólistájára. A Honor mobilok az elmúlt másfél évben főként a Huawei Kirin processzorai vagy a MediaTek 5G lapkák köré épültek. Mostantól viszont bővülhet a választék, jöhetnek akár a Qualcomm processzorai, és várhatón ezek nem korlátozódnak majd a 4G technológiájú lapkákra, mint a Huawei esetében.