Cégvilág

(Illusztráció: Privátbankár)
(Illusztráció: Privátbankár)
Forrás: Privátbankár

Viszlát, UPC!

Jövő áprilistól nem használhatja tovább a UPC márkanevet vezetékes szolgáltatásainál a Vodafone Magyarország - írja a hwsw.hu.

A vállalat idén nyáron az Európai Unió illetékes szerveinek jóváhagyását követően szerezte meg a UPC Magyarországot egy több országot érintő nemzetközi üzlet részeként, vagyis a UPC brand az akvizíciót követően nem egészen egy éven belül eltűnik a magyar piacról.

A Liberty Global és a Vodafone Csoport közt kötött megállapodást tavaly májusban jelentették be a felek, a gigantikus értékű, 18,4 milliárd eurós üzlet részeként a brit multi tulajdonába kerülhetett az amerikai kábelcég német, román, cseh és magyar leányvállalata.

Ahogyan a reklámkampányokban is láthattuk, a UPC és a Vodafone egyes szolgáltatásainak és arculati elemeinek egységesítése már megkezdődött; az új tulajdonos szeptember elején jelentette be az első olyan kedvezményeket, melyek kifejezetten azoknak kedveznek, akik vezetékes- és mobilszolgáltatásokkal egyaránt rendelkeznek az egyesült cégnél, vagyis korábban UPC-előfizetők voltak és rendelkeznek Vodafone-os szolgáltatással is.

A jelenlegi UPC Mobil előfizetők a határozott idejű szerződési időszak végéig használhatják jelenlegi formában a szolgáltatást, ezt követően új tarifát ajánl számukra a Vodafone. A UPC márka beolvasztásával - jövő áprilistól - a szolgáltató által kínált összes vezetékes elérés (VoCaTV telefon, internet, digitális kábeltévé) Vodafone márkanéven lesz elérhető a UPC jelenlegi szolgáltatási körzeteiben.